Ekopak tekent ArcelorMittal Gent als referentieklant en verzekert de levering van proceswater

PERSBERICHT

ArcelorMittal maakt gebruik van kanaalwater voor het produceren van het proceswater voor de activiteiten in de fabriek in Gent, België. De afgelopen jaren was echter duidelijk merkbaar dat de klimaatverandering een aanzienlijke invloed heeft op de kwaliteit van het kanaalwater, waardoor ook de zuiveringsstrategie van dit water moet worden herzien. ArcelorMittal heeft daarom beroep gedaan op Ekopak om een aanvullende behandeling te implementeren om een consistente en hoogwaardige aanvoer van proceswater te garanderen. Deze samenwerking is cruciaal voor het waarborgen van de kwaliteit van het staal dat ArcelorMittal produceert, aangezien het totale proces sterk afhankelijk is van betrouwbaar proceswater. 

De installatie van Ekopak zal jaarlijks 800.000 m³ proceswater produceren, wat overeenkomt met de inhoud van 320 olympische zwembaden. Het project wordt uitgevoerd onder het Water-as-a-Service (WaaS) model, voor een looptijd van 10 jaar.ArcelorMittal is een internationaal staalbedrijf met vestigingen in meer dan 60 landen en laat een industriële voetafdruk na in meer dan 20 landen. Als leider in de staalindustrie legt ArcelorMittal zich toe op de productie van staal van hoge kwaliteit, voor een brede waaier aan toepassingen, en draagt het bij tot de wereldwijde ontwikkeling van een duurzame en veerkrachtige infrastructuur. In België heeft ArcelorMittal vestigingen in Gent, Luik, Geel en Genk.

Ekopak is een duurzaamheidsgedreven onderneming die oplossingen voor decentrale watervoorziening en afvalwaterzuivering op de markt brengt. De oplossingen van de groep bieden industriële klanten de mogelijkheid om hun waterverbruik op een duurzame, betrouwbare en rendabele manier te verlagen en om hun afvalwater te zuiveren. Ekopak stelt haar klanten ook in staat om zich los te koppelen van het reguliere waternetwerk en een circulair watergebruik op te starten. Ekopak focust daarbij op een optimalisatie van het watergebruik met behulp van modulaire waterzuiveringsunits die netonafhankelijke waterbronnen zoals regen-, oppervlakte- en/of afvalwater omzetten in zuiverder water dat in de industriële processen van de klant kan worden gebruikt en hergebruikt.

De aandelen van Ekopak zijn genoteerd op Euronext Brussels (ticker EKOP).