Ekopak France haalt eerste groot WaaS project binnen bij TotalEnergies

PERSBERICHT – GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE – VOORWETENSCHAP

Ekopak (EKOP:xbru), een ESG-gedreven onderneming gespecialiseerd in decentrale, circulaire wateroplossingen, haalt haar eerste groot Water-as-a-Service (WaaS) project binnen in Frankrijk bij TotalEnergies.

De Tour de France is volop aan de gang, maar ondertussen is Ekopak France ook bezig aan haar eigen Tour de France. Zo scoorde het bedrijf afgelopen maanden verschillende projecten bij onder andere EDF, Borealis, France Evaporation en SNCF. Ekopak France is nu ook trots te melden dat het haar eerste groot WaaS project in Frankrijk heeft binnengehaald.

Het gaat om een duurzaam waterproject bij TotalEnergies in Grandpuits. Via het Water-as-a-Service model zal Ekopak de klant volledig ontzorgen op vlak van watergebruik, dit voor een contractperiode van 15 jaar. De installatie wordt in 2024 opgestart en levert voor Ekopak een significante bijdrage tot de WaaS resultaten vanaf het boekjaar 2024.

Daarnaast scoorde het Ekopak team een one-off project (niet-WaaS) voor een batterijfabriek in het noorden van Frankrijk. Ekopak zal deze nieuw te bouwen fabriek voorzien van een volledige proceswaterinstallatie. Dit project zal bijdragen tot de resultaten van Ekopak France in 2023.  

Plan Eau

Op 30 maart 2023 presenteerde de Franse president Emmanuel Macron zijn “Plan Eau”, dat bedoeld is om de uitdagingen van de klimaatverandering aan te gaan en ervoor te zorgen dat iedereen het hele jaar door toegang heeft tot water van goede kwaliteit. Het waterplan van Macron omvat 53 maatregelen voor een efficiënt waterbeheer.  

Dit plan ondersteunt de industrie op weg naar een circulaire economie en duurzaam waterbeheer. Het moedigt bedrijven aan tot het recycleren van industrieel water. Ekopak speelt hierin een belangrijke rol als duurzame waterleverancier en positioneert zich sterk in de markt via haar jarenlange expertise op vlak van waterhergebruik.

“Ekopak France gaat razendsnel vooruit. Wegens de aanhoudende droogte in Frankrijk en het ‘Plan Eau’ van president Macron is waterrecyclage een heel actueel thema. We kijken uit naar het opstarten van deze nieuwe projecten. Hiermee zijn we opnieuw een stap dichter in het bereiken van ons doel; de industrie volledig overschakelen naar duurzaam water.”- Franky Cosaert – CEO Ekopak France

Water-as-a-Service (WaaS)

Water-as-a-Service (WaaS) is een service op maat van bedrijven. Via dit businessmodel wordt de klant volledig ontzorgd. Ekopak zorgt voor de ontwikkeling, de bouw, het onderhoud en de 24/7 monitoring van de waterinstallatie. Het bedrijf hoeft zelf geen eigen technisch personeel aan te wenden. De klant huurt de installatie van Ekopak voor een vastgelegde periode van minimum 10 jaar en betaalt per afgenomen liter water.


Over Ekopak Sustainable Water

Ekopak is een ESG-gedreven onderneming die circulaire wateroplossingen op de markt brengt. De oplossingen van Ekopak bieden industriële klanten de mogelijkheid om hun waterverbruik uit het openbare net op een duurzame, betrouwbare en rendabele manier significant te verlagen. Ekopak focust daarbij op een optimalisatie van het watergebruik met behulp van containerwaterzuiveringsunits die netonafhankelijke waterbronnen zoals regen-, oppervlakte- en/of afvalwater omzetten in zuiverder water dat in de industriële processen van de klant kan worden gebruikt en hergebruikt.

De aandelen van Ekopak zijn genoteerd op Euronext Brussels (ticker EKOP).

Meer informatie over Ekopak: www.ekopaksustainablewater.com

Over Ekopak France

Ekopak France werd in augustus 2021 opgericht met als doel Ekopak verder uit te breiden naar de Franse markt en de grote vraag naar duurzame waterinstallaties tegemoet te komen. Ondertussen draaien de vestigingen in Lyon en Rouen op volle toeren. In 2022 kwam er nog een extra site in Pithiviers bij via de overname van het Franse bedrijf H2O Production.

Meer informatie: www.ekopak-france.fr

Voor meer informatie, contacteer:

Melissa Vanhoecke – Marketing Manager
+32 496 36 22 17 | marketing@ekopak.be
OF +33 2 35 91 54 10 |presse@ekopak-france.fr